Gå direkt till innehåll
Foto: Andre AIvares Berglin
Foto: Andre AIvares Berglin

Blogginlägg -

Höljes: Santosh körde inför rekordpublik, men det höll inte hela vägen...

Santosh Berggren missade semifinalplats inför rekordpublik i Höljes
Inför en rekordpublik på 51.600 personer genomfördes i helgen rallycross-VM på svensk mark i den lilla värmländska byn Höljes. Falköpingsbon Santosh Berggren fanns även i år på startlinjen i klassen RX2 International series där det även slogs rekord med 29 startade SuperCar Lites-bilar.

- Vi visste att det skulle bli tufft att ta oss till semifinal i den här konkurrensen. Båda träningarna kändes riktig bra, så vi var riktigt laddade inför denna tävling, säger Santosh.

De två första kvalomgångarna kördes under fredagen. Santosh fick starta i ett riktigt tufft heat med sämsta startposition.

- Jag fick en riktigt bra start och tog jokern på andra varvet. Tiden räckte till en sjuttondeplats, vilket placerade oss mitt i fältet, säger han.

I det andra heatet var han snabb i starten och var andra bil ut ur första kurvan. Hans ytterposition tvingade honom att ta alternativspåret redan på första varvet, så han tappade placeringar. Men han jagade ikapp och tog sig tillbaka och slutade tvåa i heatet efter en riktigt bra körning. Tiden gav honom femtondeplats i omgången.

Under lördagen kördes de två avgörande kvalomgångarna.

- Jag visste att vi var tvungna att köra riktigt bra för att kvala in till semifinal, säger Santosh.

Dessvärre gick inte bilen som den skulle i tredje omgången:

- Vi gjorde ett hyfsat bra heat, men det kändes inte som bilen gav full effekt.

Inför fjärde omgången hade man lyckats lokalisera felet, det var en sensor till bränsletrycket som spökade:

- Bilen gick mycket bättre och jag fick en riktigt bra start och försökte ta mig om på yttern. Tyvärr fick jag mig en smäll och hamnade i sandfållan istället.

Santosh kastade sig in i alternativet direkt och lyckades plocka några placeringar, vilket gav honom tredje plats i heatet och en nittonde plats totalt i tävlingen.

Därmed räckte det dessvärre inte till någon semifinalkörning den här gången.

- Höljes är verkligen en av de stora höjdpunkterna. Att få åka ut på banan inför fullsatta läktare är ganska häftigt. Väldigt många vänner, sponsorer och bekanta hade tagit sig till Värmland för att följa oss, så det var lite synd att vi inte tog oss till semifinal den här gången, avslutar Santosh.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland