Gå direkt till innehåll
Team Dannevall med Nilsson till vänster och Fredrik bakom ratten.
Team Dannevall med Nilsson till vänster och Fredrik bakom ratten.

Blogginlägg -

Mister Nilssons personliga rallyresa.

Dannevalls Servicecenter i Rally med Mister Nilsson
Söndagen den 8 oktober 2017 kl. 08:00 mötes vi upp I Eskilstuna för gemensam transport till Banan.

Det börja bra med att Palle körde fast med trailer bilen och alla fick slita för att få av Fredriks evo. Sedan var det dags för Dannevall JR Heliga Volvo 940. Som utan problem lossades för vidare transport till Banan. Väl framme vid banan så möter jag Björn från LG bil & motor som också skall tävla med sin Subaru STI i samma klass som Dannevall kör i.

Väl framme så började vi rigga allt för att besikta bilar fixa licens till mig och samt gå banan för att känna alla gropar o hårnålar.

Fredrik och jag går ut som bil 21 och jag är lite pirrig och en extremt laddad Dannevall.

Det var blött och extremt halt och svårkört.

Måste säga det efter att åkt dubbeldragster i Tierp och även bil på bana på Mantorp park så är det inget som slår rally. Ja möjligen rallycross det är nästa sak jag måste prova på.

Heat 1.

När Fredrik trycker gasen i botten och bara slår i växlarna så inser jag att satan i gatan vad det låter och bär iväg. Tänkte i första hoppet detta går inte vi kommer att köra av banan för att det går så fort. Men faktiskt det går att köra fortare det fick uppleva senare på dagen. Tyvärr missa vi lite i hårnålen och tappa både fart o tempo samt snurra. Vi tappade ca 10 sekunder och ligger sist.

Sedan är det sonens tur att köra, han gör att bra jobb och får 4 bästa tid samt att han ligger på andra plats i sin klass.

Heat 2.

Går klockrent Fredrik hittar spår och tempo och gör vår bästa tid med en förbättring på 10,5 sek. trots lite strul i hårnålen. Men känslan när det bara sticker iväg och man bara hoppar och går på sladd är en så otrolig upplevelse. Trodde faktiskt inte att kan köra så fort på dessa korta sträckor.

För Jr går det tyvärr inte lika bra. Precis i starten när han släpper upp kopplingen och ska iväg så går värmepaket sönder och hela bilen fylls med ånga från kylaren. Han får tyvärr bryta sträckan och får 5 min tillägg.

De hinner fixa bilen trots allt (Palle är ingen amatör på att skruva han löser problemet elegant) till sista heatet och nu är hans chanser små för att ta behålla 2 a platsen i serien då det är finaldag.

Heat 3.

Nu har vi blodad tand samt inget att förlora då det är sista körningen vi missar med 1 sek mot vår bästa varvtid och Fredrik slutar 6 i tävlingen kör upp sig 7 placeringar.

Jr kör taktiskt får att få sina få poäng.

Avslutningsvis vill jag Michael från Midland Oil tacka Fredrik Dannevall och teamet för denna roliga dag trots dåligt väder. 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland