Gå direkt till innehåll
Olja och kaffe - en kombo som sticker ut?
Olja och kaffe - en kombo som sticker ut?

Nyhet -

Midland sticker ut i SveMas undersökning

Detaljerad undersökning
SveMa genomförde juli till augusti 2018 en varumärkesundersökning i Vi Bilägare. Varumärkeskännedomen för Midland är relativt hög i tidningens målgrupp, då mer än var tionde läsare anger att de har sett varumärket i något sammanhang.

Hög kvalitet får lov att kosta
Tidningens läsare fick möjlighet att välja ett enda omdöme de anser främst stämmer in på Midland. 24% förknippar Midland med kvalitet och 26% med ett bra sortiment och god service. Andelen som anser att prisvärde är det starkaste omdömet för Midland var 4,7%. Det kan betyda att Midland har många högkvalitativa produkter som inte är billigast, men även anses prisvärda.

Bra koll på vad Midland är
72% av de som spontant kände igen varumärket kunde också bekräfta att Midland är ett oljemärke. De hade alltså koll på läget kring Midland. Majoriteten kände till oljorna men en tredjedel pekade på övrigt som visar företagets bredd av produkter och tjänster.

Yngre, köpstarka människor har högst kännedom om Midland
Varumärkeskännedomen bland olika målgrupper visar att åldersgruppen 25-35 år är starkast. På andra plats kommer gruppen plus 55 år. Majoriteten har en årsinkomst på mer än 300-400 000 kronor per år. Män är något överrepresenterade.

Västsverige och Stockholm starkast för Midland
Geografiskt har Midland en ganska jämn fördelning över Sverige. Västsverige och Stockholm sticker ut med högst varumärkeskännedom bland konsumenterna.

Svenska Marknadsundersökningar AB genomförde mätningen kallad VarumärkesBarometern i Vi Bilägare perioden juli-augusti 2018. Tidningen läses av 210 000 personer och bygger på frivilliga enkäter via ett obundet slumpmässigt urval. Svaren för Midland innehåller en statistisk säkerhet omfattande 1122 inkomna/ använda svar, med ett konfidensintervall på 95% och 3% i standardavvikelse.

Kundundersökningar bland servicekunder levererar resultat som stöttar
När det gäller kundundersökningar som Midman utför bland verkstadens servicekunder så uppger ett genomsnitt på 37% att de vet att bilen är servad med Midland motorolja och 27% säger att de känner till att verkstaden registrerat Midland motorgaranti eller vägassistans i samband med service. - I servicekundgruppen är det inte så konstigt att kunderna har större kännedom om både varumärke, produkt och mervärden eftersom de har en direktkontakt med verkstaden där de ser varumärket även om fokus ligger på servicen och inte på oljemärke, säger Jonas Udd på Midland. Svarsfrekvensen i kundundersökningarna ligger stadigt över 30%.

Ring Midland på 031-725 34 00 för mer info eller se bifogad Midmanlänk för IT-tjänsterna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland