Gå direkt till innehåll
Pimpad Isuzu gäller för Assistancekåren som utförde 340 000 uppdrag 2017.
Pimpad Isuzu gäller för Assistancekåren som utförde 340 000 uppdrag 2017.

Nyhet -

Midland och Assistancekåren: 1 + 1 = 3.

Verkstadens intäkter ökar med styrda bärgningsuppdrag
Midland och Sveriges största bärgningsföretag, Assistancekåren, presenterar den 1 juni en ny tjänst som ger Midlands verkstadskunder fler affärer och ökade intäkter samtidigt som samtliga bärgningsuppdrag via Midland styrs in till Assistancekårens medlemmar.

- Vi har haft ett långt samarbete med Midland och det känns oerhört spännande att nu öka samarbetet ytterligare, säger Mats Nilsson, vd för Assistancekåren.

Fordon med Midland vägassistans som vid driftstopp behöver bärgning styrs aktivt in till den verkstaden som servat fordonet. Styrningen görs möjlig genom en integration mellan Midland och Assistancekårens databaser, där Assistancekårens larmcentral får informationen om verkstadstillhörighet och giltighet för varje driftstopp med bärgning eller hjälp-på-plats. Ligger den Midlandauktoriserade verkstaden längre bort än närmaste verkstad betalar Midland kostnaden för den extra dragningen upp till ett särskilt kilometerantal. Resultatet blir att huvuddelen av alla bärgningsuppdrag kommer servande verkstad till del som en säkerställd reparation och/ eller service.

- Vi har givetvis räknat på snittavstånd för samtliga bärgningar med Midland vägassistans och kan se att huvuddelen körs en relativt kort sträcka, säger Jonas Udd på Midland. - Därför är vi trygga med påståendet att vi får en aktiv styrning som kommer våra verkstadskunder till del samtidigt som servicekunden ska uppleva en ökad servicegrad när man kommer till sin "hemmaverkstad", säger han.

Introduktionen av nyheten sker på Assistancekårens Bärgningsmässa, Infracity, den 1 juni med Midland på plats som utställare och partner. Officiell lansering av tjänsten sker efter sommaren då den är uppe-och-går. Då startar även marknadsföringen av Midlands nya larmnummer till servicekunder via värdebevis och servicekallelser.

Tydlig redovisning av resultat per verkstad
Midman redovisar sedan tidigare skadestatistik per verkstad för motorgarantiskador och vägassistans, men kan idag inte tala vill vilken verkstad de körts till. En nyhet blir att antalet bärgningar som körts till den servande verkstaden redovisas och verkstaden kan enkelt se hur många kunder som styrts in till dem själva. - Verkstaden kommer kunna räkna ut hur mycket affärsvärdet ökar, säger Jonas.

- Nyheten ligger i linje med Midlands affärsidé att öka lojalitet och lönsamhet för serviceverkstad. Midland ser inte verkstadskunderna som en kollektiv franchisetagargrupp där skadereparationerna landar slumpmässigt per verkstad oberoende av vem som "äger" relationen till servicekunden. Vi tänker tvärtom - våra verkstadskunder ska ha sina affärer. Integrationen med Assistancekåren möjliggör arbetssättet, säger han.

Ökad servicegrad och support till servicekund
Servicekunderna får genom det nya samarbetet mellan Midland och Assistancekåren en högre servicegrad. Med Midlands nya larmnummer vet Assistancekårens larmcentral direkt att det är en servicekund med Midland vägassistans som ringer. Kunden får direkt service, hänvisas till rätt verkstad och behöver inte lägga ut pengarna. Det ger ett snabbare och enklare betalningsflöde för servicekunderna, där Midland betalar nettokostnaden. Midlands mervärden är fortsatt premiefria för både verkstad och konsument.

Midland återkommer med information om larmnummer och fler fördelar för verkstad och konsument efter testkörning och skarp lansering efter sommaren.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland