Gå direkt till innehåll
En glad Andreas Ahlberg.
En glad Andreas Ahlberg.

Nyhet -

STCC TCR Kågered-Midland: Andreas Ahlberg 9:a totalt första säsongen.

STCC TCR Scandinavia med Micke Kågered Racing. 
Micke Kågered Racing är sedan mitten på 90 talet ett av Europas mest framgångsrika team inom dragracingsporten. Sedan säsongen 2012 tävlar man också i banracing och säsongen 2017 gjorde teamet sin största satsning någonsin då man körde både Europamästerskapet i Top Fuel och STCC TCR Scandinavia i en Volkswagen Golf GTI TCR med Andreas Ahlberg bakom ratten. 

Micke Kågered Racing har sedan 2012 varit representerade i det svenska V8 Thundercars mästerskapet. Till säsongen 2017 introducerades det nya TCR reglementet för de bästa teamen och förarna i Sverige, och Micke Kågered Racing tillsammans med föraren Andreas Ahlberg gjorde sin största satsning någonsin. Man ställde upp i STCC-mästerskapet med en fabriksny Volkswagen Golf GTI TCR. Andreas gjorde under 2017 sin femte säsong för teamet, men har varit aktiv på högsta nivå längre än så. Redan vid sju års ålder körde Andreas sin första tävling i Go-Kart och sedan dess har karriären ständigt gått framåt för varje säsong. Genom Go-Kart klasser, juniorklasser i racing och olika svenska mästerskap har Andreas kört till sig ett hundratal podium placeringar i olika tävlingar och tre stycken Svenska Mästerskapsmedaljer. 2017 var teamets första säsong i STCC TCR Scandinavia och Andreas och teamet gjorde en godkänd debutsäsong. Höjdpunkten under säsongen var finaltävlingen på teamets hemmabana Mantorp där man körde till sig teamets första podium placering då man slutade på en tredjeplats i det första heatet. De andra två heaten slutade teamet på en fjärde respektive femte placering vilket får anses som en positiv avslutning på säsongen. I mästerskapet slutade Andreas på en niondeplats av de 27 deltagarna i tabellen. I skrivande stund pågår intensiva förberedelser för säsongen 2018, där målsättningen är att åter stå på startlinjen i STCC TCR Scandinavia och utmana om de högre placeringarna.

TCR Touring Car Racing-reglementet bygger på modifierade, framhjulsdrivna standardbilar med turbomotorer på 1,75-2,0 liter. Effekten ligger på cirka 330 hästkrafter. Tävlingsvikt, inklusive förare, är 1.285 kg för bilar med så kallad sekventiell växellåda. Bilar med produktionslåda får väga 1.250 kg. För att jämna ut bilarnas prestanda använder sig TCR av ett system som bygger på bilarnas vikt och motorns effekt. Maximal placeringsvikt är 70 kg, högsta viktreducering 20 kg. Motorstyrningen har tre effektlägen; 100, 95 och 90 procent. Idag finns bilmärkena Volkswagen, Audi, Seat, Opel, Honda, Ford, Subaru, Hyundai, Kia och Alfa Romeo representerade, och fler märken jobbar för att komma till start.

Vännerna på Midland tackar för säsongen och önskar lycka till 2018!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland