Gå direkt till innehåll
Javisst, klarar han biffen! Santosh har rally, rallycross, gokart, crosscart, STCC och STCC junior i ryggmärgen,
Javisst, klarar han biffen! Santosh har rally, rallycross, gokart, crosscart, STCC och STCC junior i ryggmärgen,

Blogginlägg -

Klarar Santosh biffen?

Tung säsongsinledning för Santosh Berggren i RallyX Nordic!
Falköpingsföraren Santosh Berggren gjorde i fjol rallycross-comeback efter nästan åtta års frånvaro. Det som skulle vara ett läroår, resulterade i en fjärde plats i SM-klassen Supercar-Lites. 

Han är tillbaka på banan även i år och kör hela RallyX Nordic som inleddes i helgen i Norska Grenland.
- Jag är verkligen glad att det blev en fjärdeplats i fjol och det är jättekul att vara tillbaka i rallycrossen. Bilen har i år känts mycket bra på testerna, så förhoppningsvis kommer vi att kunna vara med och slåss högre upp i resultatlistorna i år, säger Santosh.

Första heatet inleddes starkt. Santosh slutade på sjunde plats av de sexton startande i klassen:
- Det var lite stök i starten som gjorde att jag kom ut som fyra, men det var snabba förare i mitt heat och gick att hålla upp en hög fart. Sjundeplatsen i omgången var riktigt bra och visar att vi var med på övre delen i resultatlistan, förklarar han.

Inför sitt andra heat var han riktigt taggad:
- Jag fick en bra start, men in i första kurvan blev det en startsmäll. Domarna gav mig svartflagg, vilket vi inte tyckte var helt rätt. Vi fick även medhåll av förarkontaktmännen (som har kontakt med de som dömer), berättar Santosh.

Men domarslutet kvarstod och Santosh blev helt utan poäng. Därmed var hans chanser till semifinal mer eller mindre bortblåsta. Poängmässigt fick den som bröt ett heat 29 poäng. I och med att Santosh fick noll poäng krävdes därför ett smärre mirakel om han skulle kunna köra vidare.
- Även om jag skulle vinna sista heatet skulle jag inte kunna få tillräckligt med poäng. Enda chansen var om fem av de andra förarna kammade hem noll poäng, säger han besviket.

I tredje och sista heatet hade Santosh svårt att hitta motivationen, heatet blev lite avslaget och han blev elva i omgången. Det innebar att han slutade på sextonde plats i premiärtävlingen, med bara en mästerskapspoäng.
- Det är fruktansvärt tråkigt att bli bortdömd på en sådan här sak, men nu siktar vi vidare och nästa mål är att få ihop ekonomin för att kunna köra första deltävlingen i RX2 Series, den inofficiella VM deltävlingen i Belgien om en månad.

Trots den tunga inledningen på säsongen finns det positiva saker att ta med sig:
- Det känns ändå mycket bra. Förarmässigt tycker jag vi har tagit ett stort steg framåt jämfört med i fjol. Nu ser jag fram emot nästa tävling och hoppas att vi ska kunna fortsätta utvecklas och bli bättre, avslutar Santosh.

Nästa tävling i RallyX Nordic körs i Arvika 3 juni.

RX2 Series har premiär 13-14 maj i Mettet, Belgien.

Resultat RallyX Nordic Grenland

Supercar Lites

1. Simon Olofsson

2. Sondre Evjen

3. William Nilsson

4. Henrik M Krogstad

5. Viktor Johansson

6. Thomas Holmen

7. Jonathan Walfridsson

8. Anders Michalak

9. Glenn Haug

10. Jessica Bäckman

11. Vasily Gryazin

12. Andreas Bäckman

?13. Hampus Rådström

14. Sandra Hultgren

15. Stein Frederic Akre

16. Santosh Berggren

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland