Gå direkt till innehåll
Emelie med sin gröna vän.
Emelie med sin gröna vän.

Blogginlägg -

Sköna racerapporter från Emelie på hojen i Östhammar och Skövde.

Två sköna racerapporter från Emelie Borg Nilsson i Endurotoppen:

Östhammar den 20e Augusti:

- Det var en väldigt lång, slitsam men rolig tävling. 
Den bestod av fyra olika specialprov och transporter och vi körde tre varv. Mitt första varv hade jag väldigt svårt att hitta flytet, jag fegkörde, vågade inte gasa och litade inte riktigt på mig själv. Men i mitten på andra varvet tog jag mig i kragen och började köra mer på flyt och fart. Det resulterade i att jag satte ett person bästa med att bli fyra på ett av proven. Jag var även bestämd och rullade på bra på de tuffa transporterna där
flera av mina konkurrenter inte riktigt orkade eller hann med. Detta resulterade i att jag kom in i tid vid alla tidskontroller och slapp tidsprickar. Jag blev starkare och starkare hela tiden och när jag rullade i mål efter sista provet gjorde jag det som total femma av fjorton tjejer. Detta är min bästa placering någonsin i ett SM och jag är jätte nöjd. Nu vet jag att jag kan vara med och kriga i toppen. Vilket är precis den boosten jag behövt, berättar Emelie. 

Skövde den 27e Augusti:

Även detta skulle bli en lång och slitsam tävling. Fem stycken special prov men bara två varv denna gång. Tre av proven va långa snabba prov, ett va ett tight gräsprov och det sista ett uppbyggt extremprov med stockar, sten, sandbackar och tighta partier. Även denna tävling hade jag lite svårt att komma in i det i början, men det släppte. Jag rullade på bra och det kändes bra. Jag hade en bra fight med några av tjejerna om placeringarna fem till sju. Jag kände mig stark men det gjorde även mina motståndare. Gjorde några onödiga misstag här och var vilket jag inte är nöjd med. Men där har jag bara mig själv att skylla. Men jag gjorde bra saker också. Även denna tävlingen satte jag bra tider på vissa prov, några fjärde tider och bara en SEK upp till tredjeplatsen på ett av proven. Det är jag nöjd med. Fast vill få bort mina misstag då vet jag att det kan gå riktigt bra.

Ett misstag jag gjorde ledde till att jag tappa sex minuter på ett prov, körde om kull i en backe och sen ville inte min hoj starta, till sist fick jag igång den men då hade tiden rullat iväg alldeles för långt. Vilket resulterade i att jag blev sjua totalt i tävlingen. Inte dåligt men jag kan bättre. De sex minuterna gjorde mycket. svårt att säga exakt. Men det lutade mot en femteplats i alla fall, säger Emelie.

Vännerna på Midland önskar fortsatt lycka till!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland

Relaterat innehåll