Gå direkt till innehåll
Fortsätta eller sluta som kund? Vad väljer jag och hur tänker jag?
Fortsätta eller sluta som kund? Vad väljer jag och hur tänker jag?

Nyhet -

Hur räddar jag bäst kvar kunder som funderar på att sluta? Och hur mycket tjänade Bosses Bil & Motor AB?

Hur räddar jag bäst kvar kunder som funderar på att sluta?
- Ett kort svar är att se till att de är mycket nöjda, eftersom de då stannar kvar, säger Cecilia Flatt på Midman. - Här tipsar vi om att aktivt arbeta med kundnöjdhetsmätning om du inte redan gör det. Den kartlägger kunder och marknad och ger ett verktyg för att rädda kvar missnöjda kunder. - Men samtidigt kommer verkstaden inte ifrån att det finns en grupp som förloras av andra skäl än kartlagt missnöje. Dödsfall eller flytt till andra sidan landet, kan man inte påverka. Inte heller om bilförsäljningen väljer att exportera bilen utanför Sverige. Men gruppen som är neutrala och i vissa fall priskänsliga kan påverkas. Midmans mätningar visar att en traditionell märkesverkstad förlorar 10% av sina servicekunder per år.

Vilka resultat kan jag räkna med om jag agerar på kunder som riskerar förloras?
Midman Marknadsbevakning kartlägger både ägarbyten och kunder som verkstaden riskerar förlora månadsvis. - Bosses Bil & Motor AB i Luleå, auktoriserade för Honda, Isuzu och Subaru, lyckades få 7% win-backs 2022 (återvunna kunder som annars förlorats). I absoluta tal motsvarar det 102 räddade kunder med ett marginalvärde på 500 TSEK. Investeringen i Midman låg på 30 TSEK.

Marknadsbevakning boostar lojaliteten med bilens mervärden
Nu förbättras Marknadsbevakning med lojalitetshöjande mervärdestexter i utskicken till nya bilägare och kunder som riskerar förloras. Midman håller sedan tidigare koll på vilka mervärden bilen och kunden har. Nyheten är nu att de kommuniceras i alla utskick. Det innebär att alla utskick innehåller text som refererar till aktuellt mervärde för bilen och kunden, exempelvis nybilsgaranti eller märkesassistans. Mervärdet arbetar som en morot för kunden för att hen ska välja samma verkstad för nästkommande service. Se bifogade PDF:er för hur texterna visas för kunderna.

Ring Cecilia på 031-725 34 08 för en fri demo av tjänsten Marknadsbevakning!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland