Gå direkt till innehåll
Hur smidigt går servicebokningen?
Hur smidigt går servicebokningen?

Nyhet -

Pro-aktiv bokning nu trimmad till tänderna

Hur kan pro-aktiv kunduppföljning med servicebokning rädda kvar nybilsgaranti och bromsa drop-outs?
- För en del verkstäder är arbetssättet akut i den meningen att om kunden inte bokas i tid så tappar kunden nybilsgarantin eller så kan verkstaden inte uppfylla de slottider för bokningsbara dagar som ställs som krav för den digitala servicebokningen via app eller centralbokningssida, säger Cecilia Flatt på Midman. Det betyder i sin tur ett ekonomiskt bortfall för verkstaden men även risk för att återköpsfrekvensen av bilmärket minskar. Med ett genomsnittligt kundbortfall på 10% per år finns det stora kundvärden att bevaka.

Pro-aktiv kunduppföljning är nu live i Midman
Lanseringen innebär en uppdaterad ärendevy i tjänsten Uppföljning som sedan flera år levererat färdiga ringlistor för kunder som missat serva. Den nya ärendevyn är sorterad efter de som ska komma in på service till skillnad från de som missat serva. Servicerådgivare kan snabbt ringa och boka kunder för service med eller utan hjälp av färdiga bokningslänkar som sms:as eller direktbokning som snabbt naglar kundens bokning. Själva bokningen för kund eller servicerådgivare går på någon sekund eftersom alla kund- och fordonsuppgifter är färdigifyllda. Jämfört med DMS ringlistor levererar Midman en färdig kundvy som uppdateras i realtid i takt med att ny servicedata kommer in. Dessutom baseras nästkommande servicedatum på Midmans servicemognadsberäkning vilken tar höjd för hur bilen körs, exempelvis långmilare som ska in tidigare än serviceintervallets antal dagar. - Vi rekommenderar att jobba direkt i gränssnittet men för verkstäder som vill dela upp arbetet mellan flera servicerådgivare har vi nu lagt till funktionen nedladdningsbar kundlista och utökat stöd för info kring kunden exempelvis serviceintervall och senaste service utöver totalt antal servicetillfällen och NPS-värde, berättar Cecilia.

Det hänger på kulturen
"Jag har inte tid att ringa kunder" är den vanligaste invändningen. Men ett samtal ut är samtidigt ett mindre samtal in.
- Verkstadschefer vi pratar med säger att utmaningen är att vända arbetssättet till en pro-aktiv kultur. De säger att det tar tid och energi men att vinsten är stor när de vunnit utmaningen, berättar Jonas Udd på Midman som intervjuat ett flertal verkstadschefer.

Ring Midman på 031-725 34 00 för en enkel demo så visar vi hur du kan jobba pro-aktivt! Tjänsten ingår i Midman Kallelse och har ingen extra debitering.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland