Gå direkt till innehåll
Dubbel punktering på husbilen under semesterresan för Kenth & Susanne

Nyhet -

Dubbel punktering på husbilen under semesterresan för Kenth & Susanne

Efterlängtad semesterresa till Kroatien

Kenth och Susanne Johansson berättar: - Vi hade planerat vår tredje utlandsresa med vår Dream husbil från 2008. Målet var Kroatien men vi ville inte stressåka utan att uppleva lite delmål genom Europa.

I motorn på vår husbil har vi Midland olja där det ingår en vägassistans. De tar självrisken vid driftstopp om man servar på verkstad med deras olja förutsatt att bilen är registrerad hos dem. Vi byter olja vid den årliga servicen och fick tipset från vår Fiatverkstad i Floby.

Vår resa var efterlängtad - det hade varit en ganska regnig och kall försommar...

Det var en så härlig känsla att köra på färjan i Trelleborg som gick ner till Sassnitz i Tyskland.

Resan genom Tyskland gick alldeles förträffligt. Vilken frihetskänsla att få glida fram med ett helt bohag packat och klart och en positiv anda i bilen, att nu ska vi ha semester.

Vi stannade bland annat i Lubbenau cirka 10 mil söder om Berlin som även kallas Tysklands Venedig med massor av kanaler. Här hade det regnat massor veckan före men nu var där en stor, varm sol.

Det finns en massa olika ställen att ta sig över alperna. Vi hade fått tips om ett ganska okänt pass som heter Plöckenpasset. Det var underbart vackert men visst tänkte man vid några tillfällen att här var det inte läge att få något fel på bilen.

Dramatisk punktering på den italienska motorvägen

Vi kommer så småningom ner till en motorväg i Italien. Vi har inte åkt många mil då jag känner att något är fel på ett av bakhjulen. Samtidigt dyker en Mercedes upp jämnsides och pekar på vårt bakhjul. Sen sa det pang, nej punktering. Motorvägen var ganska smal och vi fick säkert åka 400 meter på tomt däck innan vi kunde köra in på en P-ficka. Visst kändes det lite pirrigt, vad gör vi nu?

Vi har våra kompisar bakom oss i en annan husbil så vi var ändå rätt lugna, sambon och vår kompis gick bort till en vägtelefon och ringde SOS efter hjälp.

Tog en stund innan någon kom så vi hann precis koka oss lite soppa, sen kom det en glad italienare som ville kolla vad vi hade för fel. 15 minuter senare kom en bärgare som valde att byta till vårt reservhjul, det gjordes en skadeanmälan och vi uppgav vårt försäkringsnummer och betalade.

Vi åkte vidare ner till Kroatien utan några som helst problem men hade i tanken att nu har vi inget reservhjul, tänkte att två punkteringar på samma resa var näst intill omöjlig.

Vi hade en helt ljuvlig semester med massa sol och bad i detta vackra Kroatien.

Efter två veckor börjar resan hemåt, vi har fått tips om ett vacker alpby som heter Bled, en ort i Slovenien, helt fantastiskt vackert och vi stannar där i tre dagar.

Nästa punktering nära en mardröm

Vi kom så att åka in i Österrike genom en lång tunnel som heter Karawankel. Den är hela 7,95 km lång och har mötande trafik. När vi närmar oss gränsstationen så är det mycket långa köer, vi kör och är nästan framme för att visa pass och vinjetta - då hör vi ett kraftigt pys, punktering igen det är inte sant!!! Och vi har inget reservdäck. Vi hade tur i oturen, eftersom vi hade inte mer än 30 meter till en avfart vid gränsstationen och vi var inte kvar inne i denna tunnel, vilket hade varit en mardröm.

Vi får hjälp av en gränspolis som ringer en bärgare. Han väljer att ta med oss och de två punkterade däcken till hans bilverkstad. Allt tog oss tre timmar, sen var det bara att åka vidare hemåt efter lite pappersjobb och betalning.

Midland Hjälp På Väg

Väl hemma i Sverige tog jag kontakt med Midland för att berätta vad som hänt, fick svar att det var bara att skicka ner kvitton till deras kontor så kommer det in pengar på vårt konto.

Helt suveränt enkelt, "Midland Hjälp På Väg" fungerade som utlovat samtidigt som vi alltid har ett tryggt skydd för vår motor, avslutar Kenth & Susanne Johansson.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Udd

Jonas Udd

Presskontakt VD - affärsutveckling, försäljning och marknad +46-31-725 34 01 midland

Relaterat innehåll